Dekens naar Sinaï’s Hooggebergte

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook

Afgelopen week heeft Mohammed van Stichting Hart voor Zuid-Sinaï iets mogen doen waar hij erg blij van werd. Met geld van de stichting heeft hij twintig warme dekens kunnen halen, en deze gegeven aan arme gezinnen in Sinaï’s Hooggebergte.

dekens_sinai

Het is inmiddels bijzonder koud in Egypte’s hoogste gebied. Niet alleen door de gedaalde temperaturen, maar ook vanwege de vele regenval de afgelopen tijd waardoor menig huisinterieur erg nat is geworden. Veel huizen in St. Katherine zijn namelijk onvoldoende bestand tegen kou en regenval. Speciale plastic dakbedekking is voor velen onbetaalbaar. Helemaal nu de prijzen in geheel Egypte de afgelopen weken enorm zijn gestegen door de in waarde gedaalde pond. In St. Katherine en omstreken, waar ze het al jaren moeilijk hebben door de afname van het toerisme, betekent dit dat het leven opnieuw een stuk moeilijker is geworden.

dekens_stkatherine1

Mohammed heeft de mensen die hij heeft bezocht gevraagd waar het meest dringend behoefte aan is. Naast dekens en dakbedekking werd melk genoemd. Melk voor de kinderen, maar ook babymelk (voor wanneer er geen borstvoeding is) is onbetaalbaar.

Kortom, er is nog veel hulp te verlenen in Sinaï’s Hooggebergte. Ondertussen hopen we op en denken we hard over een oplossing voor de lange termijn. Een manier waarop de bevolking van Zuid-Sinaï een regulier inkomen kan verwerven.

dekens_stkatherine

No Comments Yet.

Leave Your Comment

RSS
Follow by Email
Facebook