Wie zijn wij?

Jacinta Straver – Voorzitter

Jacinta StraverHet enthousiasme en de creativiteit van Jacinta Straver zijn de drijfveren geweest achter de totstandkoming van Hart voor Zuid-Sinaï. Tijdens haar bezoeken aan de regio werd zij getroffen door de uitzichtloze situatie waarin veel bedoeïenen zich bevinden. Ze besloot: hier moet wat aan gedaan worden en daar ga ik me mee bezig houden. ‘Kan-niet-bestaat-niet!’ is dan ook Jacinta’s motto. Direct na haar laatste bezoek in december 2014 heeft ze in Nederland dan ook maar meteen 70 kilogram aan kleding, pluche en speelgoed verzameld, en in Zuid-Sinaï laten bezorgen.
In het dagelijks leven is Jacinta account manager en tandartsassistente. Beide functies zijn bijzonder van nut voor onze stichting. De werkzaamheden die zij verricht zijn zowel die van een voorzitter als die van een penningmeester. De commerciële denkwijze die zij als account manager nodig heeft, maakt haar uitermate geschikt om voor Hart voor Zuid-Sinaï naar donateurs te zoeken en fondsen te werven. Jacinta’s kennis van mondhygiëne maakt dat zij zich tevens een project gaat opzetten om de gebitsverzorging onder bedoeïenen te verbeteren.

Kim Hartman – Penningmeester

Kim HartmanDe afgelopen negen jaar stonden voor Kim Hartman in het teken van uitbreiding van kennis over de veranderende cultuur en marginalisering van Sinaï’s bedoeïenen. In 2007 bracht haar werk als reisbegeleidster haar naar de Sinaï-woestijn. Vervolgens organiseerde Kim een studiereis naar de regio met als thema marginalisering van en falende ontwikkelingshulp voor bedoeïenen, om vervolgens zij haar kennis van cultuur en Arabische taal uit te breiden door een tijdje bij een bedoeïenengezin in het hooggebergte te logeren en een aantal maanden in een toeristenkamp in St.Katherine. In 2009 trouwde zij met een bedoeïen van de Jebeliyya stam en werd zo de jaren daarop ondergedompeld in het alledaagse leven in St. Katherine en al-Tor. Zo heeft zij de armoede en de problemen waar bedoeïenen mee worstelen zelf kunnen ervaren.
Ondertussen heeft Kim een reisgids geschreven over Zuid-Sinaï (Odyssee Reisgidsen) en diverse artikelen over de problematiek in de Sinaï voor Nederlandse regionale kranten.
Voor Hart voor Zuid-Sinaï werkt zij als schrijfster. Zij werkt dus als in feite als secretaris, aangevuld door penningmeester-werkzaamheden. Door haar kennis van de Arabische taal en haar netwerk, weet zij wat er leeft in de regio, en van daaruit helpt zij bij het opzetten van projecten en begeleid zij bij de uitvoering ervan.

 

Mohammed RamadanMohammed Ramadan – projectleider omgeving   al-Tur en St. Katherine

Toen Mohammed uit al-Tur – Zuid-Sinaï’s hoofdstad – medio 2016 door Hart voor Zuid-Sinaï werd gevraagd voedselhulp voor arme gezinnen in de regio te organiseren, riep hij volmondig en zonder twijfel ‘ja’. Nog geen twee weken daarna had hij 800 kilo aan rijst uitgedeeld in St. Katherine en al-Tur. Hoewel Mohammed goed op de hoogte is van de groeiende armoede in de regio, was hij toch overdonderd door wat hij in St. Katherine aantrof. De situatie bleek nog veel schrijnender dan verwacht.
De keus van Hart voor Zuid-Sinaï viel op Mohammed vanwege zijn betrouwbaarheid en betrokkenheid bij de hulpbehoevenden in de samenleving. Via de beroepen die hij heeft geoefend en familiebanden heeft Mohammed een uitgebreid netwerk in de gehele Sinaï. En erg belangrijk: hij is een grote bron van informatie voor de stichting, en zit boordevol ideeën voor nieuwe projecten.

RachidRashid  – Projectleider Nuweiba en omgeving

Vanaf dag één is Rashid de rechterhand van Angie Barth bij Feel-the-desert, en dat is hij vooral vanwege zijn organisatietalent en uitvoerige kennis van de woestijn. Rashid is geboren en getogen in Nuweiba en is lid van de Tarabin stam. Zijn vader is een Tarabin sheikh. In eerste instantie is Rashid betrokken bij Hart voor Zuid-Sinaï als leider van het Kamelenproject, waarover verderop meer informatie is te vinden. Daarnaast zal hij bij andere projecten in en nabij Nuweiba een adviserende en organiserende rol hebben.

 

RSS
Follow by Email
Facebook