Een leefbaardere woning voor alleenstaande moeders

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook

arme gezinnen SinaiAlleenstaande moeders behoren tot de meest kansarmen in de Egyptische samenleving. Veel weduwen en gescheiden vrouwen krijgen nog wat uitkering. Maar er is ook een groep die daartussen valt, die op vrijwel geen of geen inkomsten hoeft te rekenen. Zo zijn er vrouwen wier mannen op de vlucht zijn voor de overheid. En weduwen waarvan de overleden man geen baan had bij de overheid, krijgen een uitkering van 200 Egyptische Ponden per maand, ofwel zo’n 20 euro.
Daarnaast zijn er Syrische vluchtelingengezinnen in Zuid-Sinaï die totaal niets bezitten, en enkel een kamer of flatje hebben om in te slapen.
Een mogelijkheid om uit deze uitzichtloze positie te komen, hebben deze gezinnen vrijwel niet. Zoals
beschreven op deze website is werkloosheid een gigantisch probleem in Zuid-Sinaï, wat ‘normale’ gezinnen al de armoede injaagt. Werk is voor vrouwen en vluchtelingen nog schaarser.
Door hun armoede zijn de huizen waarin dergelijke gezinnen wonen afgetakeld en vrijwel verstoken van huisraad, zoals bedden, een gasfornuis, tapijten.
Middels dit project wil Stichting Hart voor Zuid-Sinaï het leven van vrouwen en hun kinderen, en vluchtelingen, draaglijker maken door hun huizen leefbaarder te maken. Hierdoor kunnen zij het beetje geld dat zij hebben besteden aan voedsel en educatie van de kinderen.

Meer gedetailleerde informatie over welke gezinnen we gaan helpen op welke manieren volgt spoedig.

Steun deze gezinnen en doneer, zodat wij voor de komende winter het nodige gedaan kunnen hebben!

 

button-doneren-geef-grijs

 

No Comments Yet.

Leave Your Comment

RSS
Follow by Email
Facebook