Een operatie voor Khaled uit Tarabin

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook

Khaledingips

Midden juli 2016 werd Khaled, een bedoeïenenjongen van de Tarabin stam, aangereden door een auto.

Het resultaat was een gecompliceerde dubbele botfractuur (een breuk net onder de heup en een breuk net boven de knie) en een gebroken arm. Khaled werd naar een ziekenhuis in Suez gebracht, waar hij met spoed geopereerd moest worden.
De kosten van deze operaties bedroegen omgerekend echter zon 2000 euro. Voor de bevolking in de Sinaï is dat ontzettend veel geld. De armoede is groot, en bedoeïenen hebben geen zorgverzekeringen. En kan je een behandeling in een ziekenhuis niet betalen, dan wordt deze je keihard geweigerd.

KhaledDus heeft Abu Khaled (de vader van Khaled) zijn laatste kameel verkocht en zich hier en daar diep in de schulden gestoken om de rekening van het ziekenhuis te kunnen betalen. Deze familie heeft het al niet breed: Umm Khaled (de moeder van) was tot voor kort ook langdurig ziek. Ook medicijnen, die vaak te veel en te duur worden voorgeschreven, zijn enorme, vaak onbetaalbare kostenposten.

Angie Barth van reisorganisatie Feel-the-desert is woonachtig in Nuweiba. Toen zij over de problemen van Khaled en zijn vader hoorde, besloot zij te helpen. Met medewerking van Stichting Hart voor Zuid-Sinaï heeft zij getracht geld bijeen te krijgen om Abu Khaled uit zijn financiële malaise te helpen. Genoeg geld zodat hij bijvoorbeeld zijn kameel weer terug kon kopen en hier op den duur weer wat geld mee kan verdienen. 

Vervolgens Stichting Hart voor Zuid-Sinaï heeft 350 euro beschikbaar gemaakt en haar bankrekeningnummer, zodat mensen via deze weg konden doneren. 

De actie bleek een enorm succes

In een paar dagen tijd werd er 1291 euro gedoneerd. Met de 350 euro van Hart voor Zuid-Sinaï heeft deze actie dus 1641 euro opgeleverd!!

 

No Comments Yet.

Leave Your Comment

RSS
Follow by Email
Facebook