Noodhulp & projecten

Noodhulp

Als stichting richten we ons op diverse soorten projecten. Zo is er urgente hulp, dat wil zeggen korte acties om mensen ergens mee te helpen, bijvoorbeeld met plotselinge, niet te betalen ziekenhuiskosten of voedsel. Lees hier meer…


Langlopende projecten

Daarnaast zijn er langlopende projecten die langdurige hulp bieden en/of op de lange termijn resultaten moeten oogsten. Een voorbeeld hiervan is het Kamelenproject.


In de planning!

Help mee het mogelijk te maken de volgende mensen te steunen:

  1. Weduwen met jonge kinderen. Weduwenuitkeringen in Egypte zijn belachelijk laag – vooral als de overleden man niet in overheidsdienst was. Stichting Hart voor Zuid-Sinaï hoopt de situatie van enkele bijzonder arme gezinnen iets draaglijker te maken door ze te voorzien van enkele noodzakelijke dingen voor in het huis, zoals een gasfornuis, bedden of kleden voor op kale vloeren. Lees meer… 
  2. De armste bedoeïenengezinnen in Sinaï’s Hooggebergte. De armoede neemt hier – zonder toerisme – nog altijd in rap tempo toe. Graag zouden we ze voor komende winter voorzien van warme dekens. De winters in het Hooggebergte zijn namelijk bijzonder koud, iets waar de meeste huizen nauwelijks tegen bestand zijn. Meer informatie volgt spoedig! 
  3. Oudere, arme mensen die langdurig medicijnen nodig hebben. In Zuid-Sinaï krijg je na je vijftigste in principe al het stempel oud. De gemiddelde levensverwachting van heel Egypte is 73,5 jaar, dus in principe is dat niet heel raar. Daarbij neemt voor velen de kwaliteit van leven in die periode in rap tempo af door tal van klachten, waarvoor doktoren maar al te graag een reeks van medicijnen voorschrijven. Deze liefde voor voorschrijven is een ware plaag, in ieder geval in dit deel van Egypte. Heel dikwijls komt het voor dat mensen maandelijks honderden ponden hieraan uitgeven. Meer informatie volgt spoedig! 
  4. Kinderen uit (kans)arme gezinnen. Het is ons ter ore gekomen dat in al-Wadi, een buitenwijk van al-Tur waar veel bedoeïenengezinnen wonen, iemand een schoolklas is gestart voor jonge kinderen, wier ouders niet het geld hebben noch de noodzaak inzien van educatie. Over dit project hopen wij heel spoedig meer informatie te krijgen.

RSS
Follow by Email
Facebook