Alleenstaande moeders

arme gezinnen SinaiWoningen leefbaarder maken

Hulp aan arme, alleenstaande moeders

Dit betreft het opknappen van woningen van alleenstaande moeders. In een land als Egypte is het vooral voor vrouwen niet eenvoudig zich staande te houden als gezinshoofd. Bij een scheiding is er recht op alimentatie, maar het wordt al wat gecompliceerder wanneer een man wordt opgepakt door de overheid (iets wat in de Sinaï niet zelden voorkomt) of hiervoor op de vlucht is. De vrouw en kinderen die hij achterlaat hebben dan simpelweg geen inkomsten meer, en overleven – indien mogelijk – met behulp van de giften van familieleden.
Ook weduwen hebben het dikwijls zwaar. Wanneer de overleden man niet in overheidsdienst was, bedraagt de maandelijkse uitkering niet meer dan 200 EP (ca. 20 euro).
Werk is er nauwelijks voor mannen, laat staan voor vrouwen.
Zo komt het voor dat dergelijke gezinnen in vrijwel lege, bouwvallige onderkomens leven. Dit project heet als doel dergelijke woningen niet alleen wat leefbaarder te maken, maar vooral ook toe te rusten voor de winter. Denk hierbij aan het voorzien van dekens, vloerkleden, gasfornuis, wat verf op de muren, enzovoorts. Afhankelijk van wat er nodig is.

Stichting Hart voor Zuid-Sinaï hoopt zo snel mogelijk met dit project te starten. Daarbij kunnen we alle steun gebruiken. Alle kleine beetjes helpen!

 

Help mee

 

 

 

 

 

RSS
Follow by Email
Facebook