Help de Bedoeïenen in Sinaï’s Hooggebergte

Vergeten armoede in een vergeten gebied…

Nog altijd gaan er vrijwel geen toeristen naar de zuidelijke Sinaï. Omdat er weinig alternatieve inkomstenbronnen zijn, betekent dit dat de lokale Bedoeïenenbevolking in rap tempo armer wordt. Met alle gevolgen van dien.

Zo is de situatie in Sinaï’s Hooggebergte de afgelopen maanden door de groeiende armoede ernstiger geworden…

Het Hooggebergte – St. Katherine en omliggende nederzettingen – is Egypte’s hoogste en koudste gebied. Naast het feit dat er onvoldoende geld is voor voedsel (dat hier duurder is omdat het meer afgelegen ligt) en er al helemaal geen babymelk te krijgen meer is, kunnen veel arme gezinnen zich ook geen warme dekens meer veroorloven. Heel wat dekens zijn de afgelopen maanden verloren gegaan door de vele regenval. De huizen zijn slecht geïsoleerd en van veel ervan laten de daken makkelijk regen door, waardoor heel wat huizen aan de binnenkant zeiknat zijn geworden.

dekens_stkatherine1Kortom, veel Bedoeïenengezinnen in Sinaï’s Hooggebergte hebben dringend uw hulp nodig. Wat nodig is:

  • Speciaal plastic voor op de daken, zodat de huizen dit jaar en komende jaren beschermd zijn tegen de regen;
  • Dekens. Een paar weken geleden heeft Stichting Hart voor Zuid-Sinaï dekens kunnen geven aan gezinnen in nederzettingen. Helaas was dit te weinig. Graag zouden wij nog wat meer brengen.
  • Melk. Gebrek aan babymelk is op meer plaatsen ter wereld een probleem. Zo ook in Sinaï’s Hooggebergte. Hoewel de meeste moeders borstvoeding geven, zijn er moeders bij wie dit niet lukt. Poedermelk is dus dringend nodig. Het is niet aanwezig, en in andere plaatsen heeft de schaarste de prijs omhoog gestuwd.

Help arme Bedoeïenengezinnen in St. Katherine en omstreken. Doneer nu!

Klik op het logo om te doneren doneer

RSS
Follow by Email
Facebook