Waterput in de woestijn herstellen

Dit project betreft een beschadigde waterput in een gebied dat Wadi Adalal wordt genoemd . Een deel van de omheining van de put is kapot, waardoor het gevaarlijk is water naar boven te halen. Met dit waterputproject wil Stichting Hart voor Zuid-Sinaï de put herstellen en een generator aanschaffen om het water naar boven te halen. Ook is het de bedoeling enkele waterbassins aan te leggen naast de put, zodat dieren zoals kamelen, geiten en schapen kunnen drinken.

In januari 2018 heeft Stichting Paulien 900 euro gedoneerd voor dit project! In de loop van 2018 zal het project dan ook gerealiseerd worden.

Waterput in de woestijn

De oude waterput bevind zich op een verafgelegen hoogvlakte, waar bedoeïenen van oudsher met hun kuddes komen van het eind van de winter, tot aan het begin van de zomer. In tegenstelling tot de omringende woestijn is de grond van dit beperkte gebied niet alleen zanderig, maar bevat het ook veel leem. Hierdoor is het vruchtbaard en relatief ‘groener’ dan elders in de regio. Dit gebied is de enige en ideale plek om dieren te laten grazen. Een oude put is de enige watervoorziening in de weide omgeving. Het betreft een put met drinkwater, voor mens en dier.
Het regent zelden in de zuidelijke Sinaï woestijn, maar áls het regent

kunnen er snel modderstromen ontstaan die alles op hun pad meesleuren. Zo is de omstaande rand van deze put jaren geleden weggeslagen. Hierdoor is de put levensgevaarlijk geworden, want men moet om het water boven te halen, half over de put gaan staan op een geïmproviseerde metalen plaat. Deze is afkomstig van een oud olievat dat uitgevlakt is. Het is niet alleen gevaarlijk, maar ook uitputtend om water genoeg boven te halen voor hele kuddes dieren.

Omdat er geen opstaande rand meer is valt er ook steeds meer gruis en stenen in de put. Op termijn zal de put dus dicht slippen door het puin dat er steeds beetje bij beetje in valt.

Door de slechte situatie in de regio is er geen geld beschikbaar om de put te herstellen, uit te diepen en veilig te maken. Mede met uw hulp wil Stichting Hart voor zuid-Sinaï daar graag verandering in brengen!

Dit kleinschalige project heeft dus een groot impact op het leven van veel bedoeïenen.

Waterput2

 

RSS
Follow by Email
Facebook